Euthanasie De Movie | Een BOOS Docu

*Triggerwarning*
Deze film gaat over thema’s als euthanasie en zelfdoding. Overleg bij twijfel met je hulpverlener voordat je kijkt. Kamp je zelf met gedachten over zelfdoding? Bel naar 113 of 0800-0113. Kijk ook op 113.nl voor hulp.

Ja hallo! We beginnen Seizoen 5 met een nieuwe BOOS Docu: Euthanasie De Movie. In deze documentaire bespreken we (de wens voor) euthanasie bij jonge mensen, en dan vooral euthanasie door uitzichtloos psychisch lijden. Dat doen we, omdat Robin (25) en Athaliah (21) ons mailden met de vraag of we het hier alsjeblieft een keer over konden hebben. Ok, is goed. Bij dezen. Zodoende spraken we met hen én twee anderen, Olax en Jelmer, over deze kwestie. Want waarom willen zij eigenlijk niet meer leven? Hoe voelt uitzichtloos lijden? Waarom euthanasie, en geen zelfdoding? En: waar loop je eigenlijk allemaal tegenaan als je de euthanasie aanvraagt? Moeilijke vragen, over een zwaar onderwerp, maar wel nodig om te beantwoorden. Bereid je voor op goeie verhalen, nieuwe inzichten en her en der een plottwist. Daar gaan we.

Meer info aangaande euthanasie en euthanasie-aanvragen in Nederland? Kijk op www.expertisecentrumeuthanasie...

Zie het rapport van Expertisecentrum Euthanasie achter deze link: bit.ly/euthanasie-in-2019

Met dank aan Robin, Athaliah, Menno, Olax, Jelmer, NVVE, Gerty en Johan.

Gemaakt door Marije de Roode, Tim Hofman en Leon Veenendaal, Sam Tollenaar, Jasper Steenhuis, Emma van den Berg, Azad Shig Murad, Inez Quakkelaar, Hubert van der Want en Leon Zervos.

Vanaf 21 januari beginnen de reguliere afleveringen van BOOS weer, iedere donderdag om 16:00 uur op dit kanaal.

Ben jij ook boos? Mail naar boos@bnnvara.nl!

In BOOS trekt Tim alles uit de kast voor jou. Omdat jij boos bent. En hij het voor je gaat fixen. En waar je boos over mag zijn? Alles. Bijvoorbeeld dat je niet betaald bent door je werkgever, je bent opgelicht door een webshop of je huurbaas je laat wonen in een huis vol schimmel. Ook als je het niet eens bent met iets wat opgelost kan worden via de politiek, laat het ons weten! Wij trekken de juiste politicus voor je aan de mouw.

Reacties 

 1. Spyx

  Spyx

  6 dagen geleden

  "Door voor een trein te springen of voor een auto, breng je anderen ook schade aan." , dat vind ik heel knap dat hij dat kan zeggen... Want als je het leven niet meer ziet zitten, 0 gevoel hebt voor leven en je niet verder wilt, is dat echt een kracht om dit gevoel door te zetten dat je anderen ook geen pijn wilt doen. Dat dat je drive is om jezelf niets aan te doen terwijl je eigenlijk de energie er niet voor hebt...dat is echt oprecht heel sterk. "Everybody wants to go to heaven, but nobody wants to die"

 2. Dwayne Sleeuwenhoek

  Dwayne Sleeuwenhoek

  8 dagen geleden

  Wow deze komt keihard binnen. Wat waardevol in beeld gebracht !!! RESPECT

 3. LuFalcon

  LuFalcon

  10 dagen geleden

  Wat zijn Athalia en haar man walgelijke mensen. Als je deze wens hebt, deze ziekte dan neem je verdomme geen kinderen. Het is erg makkelijk afdoen met "Ze heeft haar vader" daar heeft een kind niet genoeg aan. Dit was pure hebzucht van 2 mensen die mentaal niet goed zijn Hij had na haar ook een andere vrouw kunnen vinden.

 4. demafklappers

  demafklappers

  10 dagen geleden

  Wanneer neemt Jesse Klaver euthanasie?

 5. Faya tyga

  Faya tyga

  28 dagen geleden

  Tim jij bent een topper. Je doet alles zo goed.

 6. Nippy Bridge

  Nippy Bridge

  Maand geleden

  zo raar hoe de overheid liever geld in mensen pompt die niet meer willen leven/ niet meer kunnen/willen werken en dus heel de dag depressief thuis zitten. IPV geld in een oplossing te steken. een maat van mij zou ook graag Euthanasie plegen als die mogelijkheid er was maar durft het niet eens aan te vragen omdat hij dan weer opgejaagd door instanties word, dus leeft hij maar zijn leven door op ongeveer 4 vierkante meter bij zijn ouders nog. dit lijkt me niet echt de oplossing waar ze op hopen.

 7. Dubrul Philippe

  Dubrul Philippe

  Maand geleden

  Iedereen zou de keuze mogen maken en heeft recht op een pijnloze heengaan of ik denk om verder te gaan in de volgende stap van ons verdergaan.... men noemt het de hemel, en er bestaat geen hel

 8. Princess Pikapika

  Princess Pikapika

  Maand geleden

  Ik vind best wel dat euthanasie een optie moet zijn voor degene die ongeneselijk ziek zijn en heel veel pijn en ongemak ervaren in hun leven. Ongeacht leeftijd.

 9. Noa Indira

  Noa Indira

  2 maanden geleden

  Hoop dat ze allemaal rust vinden en een plek waar ze zich fijn voelen

 10. Noa Indira

  Noa Indira

  2 maanden geleden

  In Nederland wordt je gewoon alleen gelaten als je zo'n wens hebt.

 11. Noa Indira

  Noa Indira

  2 maanden geleden

  Jezus dat filmpje van dat meisje die huilt gaat door merg en been, vreselijk. Ze vinden euthanasie onmenselijk maar dit laten lijden is onmenselijk!!!

 12. Noa Indira

  Noa Indira

  2 maanden geleden

  Ik vind dat als mensen het echt willen het gewoon mogen en kunnen doen! Beter dan zelfmoorden die alleen uitgevoerd worden.

 13. Ronny Hapers

  Ronny Hapers

  2 maanden geleden

  en in de medische wereld is da geldklopperij en men laat mensen zomaar lijden

 14. Ronny Hapers

  Ronny Hapers

  2 maanden geleden

  ja is mij ook al 2 keer bijna gelukt en daardoor moet de wet verbeteren voor euthanasie en ook de eikeldokters diegene ertege zijn men moest zelf es in die situatie, terechtkome er zijn zelfs mense die ineens niks meer hebbe en hun gezin uitmoord hoe zit da hé heb goei leveke ma toch pleit ik voor euthanasie maar ben me er van zeeeeer bewust want wil da pas nadat mijn dierkes er nie meer zijn enz. enz.

 15. Jan Cril

  Jan Cril

  2 maanden geleden

  Ik wil ook euthanasie

  • Martinus

   Martinus

   2 maanden geleden

   je kan het beter niet doen

 16. ninasmolders

  ninasmolders

  2 maanden geleden

  jezus die trigger-warning staat er niet voor niets, prachtig mooi gedaan maar ook hartverscheurend

 17. Sara peters

  Sara peters

  3 maanden geleden

  Moge Athalia en Robin in vrede rusten ❤

 18. Marleen Vanderlinden

  Marleen Vanderlinden

  3 maanden geleden

  Heftig!Dat je niet eens het woord mag uitspreken wat rot!!!In Belgie is het heel anders,ik heb hier mooie filmpjes over gezien,hoe het anders kan voor jonge mensen.Rust zacht Athaliah en Robin.Hopelijk verandert er gauw iets in de wet.

 19. DieValie!

  DieValie!

  3 maanden geleden

  Ik ben zo enorm blij dat jullie hier ook over spreken. Ik heb enorm veel respect voor de iedereen die deel uit maakte van deze video. Mijn oma had ook veel pijn, en wilde ook eerder weg. Ik heb zelf ook niet veel goede ervaringen met de GGZ, de meeste mensen hebben geen oog voor jou en je situatie. Ik begrijp dat het pittig werk is, maar als je al niet kunt luisteren of echt onderzoek wilt doen, waarom doe je dat werk? Maar goed, het heeft me het meerendeel van mijn leven gekost om eindelijk passende hulp te krijgen. Alleen al het feit dat je jarenlang niet serieus word genomen is enorm traumatiserend. Ik ben, en blijf altijd een voorstander van euthanasie. Ik voel me al machteloos als ik anderen zie/hoor die niet eens *mogen* praten over hoe ze zich voelen. Ik zie mensen die hulp nodig hebben, die ze niet krijgen, want hulpverlener x heeft het oog, de tijd, kunde of ruimte er niet voor. Het is onmenselijk. Moet je je eens voor stellen hoe deze mensen zich voelen. Ook goed om te zien dat mensen meer aan het praten zijn over de mentale gezondheid van mannen. Onze problemen worden altijd kleiner gemaakt. Mensen willen er niet over praten, maar de ongelijke verdeling van geld, macht en mogelijkheden die alsmaar groter word (door de politiek die veel inspiratie neemt uit het extreem-rechtse van America, de huizenmarkt die vernield wordt door pure hebzucht (en wat "investeerders" dan nog meer alsmaar onbereikbaarder maken), overbevolking en andere redenen.) zorgt er wel goed voor dat mensen zich steeds moedelozer voelen. Ik maak me zorgen voor toekomstige generaties. Kinderen hebben geen eerlijke kansen, als je in een rijk gezin op groeit kun je aan kloten wat je wilt, en school nog steeds af maken. Veel kinderen die in armoede op groeien hebben hier veel moeite mee. Disproportioneel. Sterker nog, we groeien naar een samenleving waar nacisme borderline word beloond. Dit is een ander onderwerp, maar ik denk dat daarom abortus (within reason) ook gewoon een optie moet blijven. Abortus is al traumatisch genoeg, maar moet je je eens voor stellen hoe veel meer schade je aan brengt als een ouder zijn/haar kind niet wil of er niet goed voor kan zorgen. Dáár krijg je ook doelloze kinderen van. Ik hoop dat we ooit een wereld te zien krijgen waar we meer empathie zullen zien, maar ik acht de kans persoonlijk niet heel groot. Als er betere, meer menselijke opties zijn, zoek daar dan actief naar. Kun je ze niet vinden? Dan heb je waarschijnlijk te vroeg opgegeven. Want geld, want egoïsme, want "alleen gesprekjes" helpt vaak niet als iemand écht hulp nodig heeft. Ik weet niet of ik dit moet plaatsen, want dit was deels gewoon een kreet uit wanhoop. Venting. Sorry.

 20. Damian Lieferink

  Damian Lieferink

  3 maanden geleden

  tering dit was heftig na eigen ervaringen van zm

 21. EMPEROR AKHNAND'TL

  EMPEROR AKHNAND'TL

  3 maanden geleden

  Psychedelics try it out!

 22. Life On a leak

  Life On a leak

  3 maanden geleden

  Geloof is het enige wat deze mensen kan redden. Geen euthanasie

 23. dimfke

  dimfke

  3 maanden geleden

  als iemand die nog niet eens volwassen is en alsnog last heeft (gehad) van deze problemen, zou het met mij nu zo veel beter gaan als ik sneller goede hulp had gekregen.

 24. Femmmxo

  Femmmxo

  3 maanden geleden

  Respect

 25. Marije S

  Marije S

  4 maanden geleden

  Voor iemand die dezelfde naam heeft als Marije (van boos) en ook een rugzakje heb. Krijg ik wel meer respect over Euthanasie en de keuze ervoor

 26. Ahmad Fadel

  Ahmad Fadel

  4 maanden geleden

  ik ben tegen euthanasie maar dit is een mooi video

 27. D1 St

  D1 St

  4 maanden geleden

  Respect!

 28. ik

  ik

  4 maanden geleden

  ❤️

 29. Robin vd Zon

  Robin vd Zon

  4 maanden geleden

  wow respect best heftig wel

 30. Matthew Jansen

  Matthew Jansen

  4 maanden geleden

  Rust vreden en een helemooie documenteren

 31. E S K A B A N

  E S K A B A N

  4 maanden geleden

  relatable asf

 32. Bravo B

  Bravo B

  4 maanden geleden

  Is daar een reden voor offe....?

 33. Renske -

  Renske -

  4 maanden geleden

  Respect voor deze documentaire en alle mensen die hun verhaal hebben gedaan! Mogen Robin en Athaliah de rust krijgen die ze verdienen en krijgen Olax en Jelmer ook een perspectief op een waardig einde. Ik hoop oprecht dat er onderzoek wordt gedaan naar de afwijzingen voor euthanasie zodat er minder zelfdodingen hoeven plaats te vinden, de deur hoeft niet gesloten te blijven voor iedereen die op deze manier het leven achter zich wilt laten. Ze willen waardig sterven en niet andere mensen ermee belasten, maar de kansen worden steeds kleiner als je continue maar een 'nee' te horen krijgt en de wanhoop wordt groter.. Laten we met z'n ALLEN de schouders eronder zetten om naar een manier te zoeken waarbij deze mensen hun leven kunnen eindigen zoals ZIJ willen! ❤️

 34. Axel Koolhaas

  Axel Koolhaas

  4 maanden geleden

  Ontzettend goeie docu. Het vervelende is denk ik dat artsen graag mensen met hun wensen willen helpen, maar bang zijn om gerechtelijk vervolgd te worden. Wellicht ook interessant om te onderzoeken?

 35. OkiDoki

  OkiDoki

  5 maanden geleden

  Goede zorg is mensen goed verzorgen én mensen euthanasie verlenen als ze echt niet meer verder kunnen met leven. Zolang er nog mensen zijn die zelfmoord plegen is de zorg voor mensen niet goed. In de video is ook duidelijk te zien dat we er nog niet zijn, dat de zorg niet goed is en dat het te moeilijk is om euthanasie te krijgen, hoe ziek je ook bent. Mensen denken dat als je ziek wordt dat je dan euthanasie kan krijgen in Nederland, jammer genoeg is dat niet zo. Euthanasie of hulp bij zelfdoding is in beginsel strafbaar in Nederland, dat zorgt ervoor dat artsen huiverig zijn om een euthanasie uit te voeren, mensen met een doodswens worden daardoor van het kastje naar de muur gestuurd en moeten heel hard vechten om euthanasie te krijgen en dat terwijl mensen eigenlijk te ziek zijn om te vechten. Door de huidige wetgeving is euthanasie krijgen nagenoeg onmogelijk en dat zou echt anders moeten.

 36. OkiDoki

  OkiDoki

  5 maanden geleden

  Het is mooi dat mensen euthanasie kunnen krijgen als ze ziek zijn. Het is wel jammer dat er nog heel veel mensen zijn die in de steek worden gelaten en er zelf een eind aan moeten maken als ze niet meer verder kunnen leven. Dat zou niet nodig moeten zijn. Of je redt iemands leven of je verleent iemand euthanasie maar het is niet normaal om mensen aan hun lot over te laten en ze er zelf een eind aan moeten maken.

 37. Robin Sikkema

  Robin Sikkema

  5 maanden geleden

  Als je zoveel behandelingen hebt gehad en het werkt niet, is het dan niet verstandig om mee te doen aan het Psilocybine onderzoek? Met een beetje geluk is dat zoals ik lees, over een jaartje of 5, opgenomen bij de verzekerde zorg. En dit soort dingen kunnen heel erg goed helpen. Ik had het (nog?) niet zo zwaar als mijn naamgenoot, maar ik zou zelf ook niet weten waar ik nu zou zijn als ik geen ander perspectief had gekregen op mijn leven, dankzij de psilocybine/psilocine.

 38. Komtiedan hé?

  Komtiedan hé?

  5 maanden geleden

  Afwijzen van een wens. Wie vraagt om geboren te worden, ik niet. Ik heb pijnen, die niet als ondragelijk worden ervaren door velen: tinitus -> oor suizen. Ik zit gevangen in me lichaam, kan niet weg van deze marteling. Ik mag niet uitspreken dat ik dit niet meer wil, ik ben te vitaal... En nee, ik wil geen hulp verlener of machinist een trauma geven. Ik wil de rust, de rust die me niet gegund word. Eisen stellen aan de kwaliteit van het leven, ik vind dat ik dit zelf moet kunnen bepalen. Maar dit kan niet, dit mag niet. Er is geen begeleiding voor op een legaal vlak, het is verboden. Ik hoop dat de aandacht mensen raakt, die invloeden kunnen krijgen door docus als dit. Ik heb onwijs respect voor je Tim zoals je met respect deze repo neerzet, triest zeker en veel emoties. Maar heel netjes, waardig en in alle rust.

 39. El Deen

  El Deen

  5 maanden geleden

  Het is gewoon een kwestie van zelf medelijden en egoïstisch zijn.

 40. BlackDeath60 8

  BlackDeath60 8

  5 maanden geleden

  Goede Docu man! Ik hoop dat het iets teweeg brengt in dit soort onderwerpen, waar ik vind dat het Struisvogel effect de overhand heeft. Succes!

 41. BlackDeath60 8

  BlackDeath60 8

  5 maanden geleden

  Mijn pa stikte tijdens zijn overlijden, en dat duurde minimaal 1 uur! (en ze gaven hem tussendoor Zuurstof.......) Ik gun iedereen de keuze eerder dan dat ultime moment, want, het was meer een hel voor hem, dan voor ons ( het gezin). Succes en sterkte voor iedereen die te kampen heeft met dit soort problemen. Ik hoop dat de toekomst meer rekening houdt dat dit soort situaties niet ongewoon zijn! P.S. Hij was bezig met de nvve, maar een beetje koppig, maar desondanks, had hij dit niet verdient imo.

  • BlackDeath60 8

   BlackDeath60 8

   5 maanden geleden

   @Reli- Tard Yep, erg sneu voor een "Secular " land.....

 42. good

  good

  5 maanden geleden

  ik zag de waarschuwing maar als iemand die nu ook alleen in die donkere kamer sta ik vond dit alleen maar motiverend om door tevechten en ik best gezond terplekken sta en niet op de plek te staan waar hun zijn, oh god die audio van dat die jongen belden over dat hij sprong is niet normaal heftig. nee die vrouw haar laatste dagen stukje jezus ik breek, oh die begrafenis kut heftig, ik ben nu bij t einden ik vind t moeilijk in te beelden dat ze dr beiden niet meer zijn, mogen hun ziel rusten.

 43. tclaw747

  tclaw747

  5 maanden geleden

  r.i.p

 44. SJ218P

  SJ218P

  5 maanden geleden

  Beans⁴

 45. Cecillia vD

  Cecillia vD

  5 maanden geleden

  Belachelijk dat er nooit is onderzocht hoe dit systeem verbeterd kan worden... Dat ze niet eens de getallen weten!

 46. themby clare

  themby clare

  5 maanden geleden

  ik jank , die echtgenoot jeetje wat een kerel ...wat zwaar voor hem , jeetje respekt

  • Berta Kreintjes (Tante Berta)

   Berta Kreintjes (Tante Berta)

   5 maanden geleden

   jankeeeeee hihi

 47. xiumitty

  xiumitty

  5 maanden geleden

  Bedankt voor het bespreekbaar maken van een taboo onderwerp.

 48. Yvonne Keijzer

  Yvonne Keijzer

  5 maanden geleden

  Ik denk ook aan zelfmoord maar pijnloos omgeleid maar weet niet hoe ,springen van een dak ophanging medicijnen heb ik al gedaannwas niet genoeg helaas ,ik ben gebruikt en misbruikt geestelijk en lichamelijk

 49. Belinda van den Berg

  Belinda van den Berg

  5 maanden geleden

  Hartverscheurend maar prachtig in beeld gebracht.

 50. baukesphotos

  baukesphotos

  5 maanden geleden

  Enorm grote complimenten voor deze Docu makers. Helder, empatisch & respectvol gedaan en een enorm belangrijk onderwerp. Wat was Athalia toch een mooie sterke vrouw en ik vind dat haar echt onrecht aangedaan is. En ook Robin omdat ze hem opsloten zonder hulp of te praten over zijn wens. Dank voor deze belangrijke Documentaire.

 51. Kevin Goeminne

  Kevin Goeminne

  5 maanden geleden

  Dank u ik dacht (zo lijkt het toch) dat ik de enige ben die dit voelt dat het niet uitmaakt het maakt gewoonweg niet uit. Het is allemaal zo belachelijk wat iedereen iedere dag doet die dagelijkse sleur waarom... hoeft toch niet. Je zou graag gaan slapen niet omdat je moe bent maar omdat je er dan even niet bent.

 52. Linn H

  Linn H

  5 maanden geleden

  zo zielig maar mooi en zo dapper van ze allemaal. mensen moeten dit onderwerp niet buitensluiten, dit soort mensen hebben een luisterend oor nodig.

 53. AnataWaDareDesuKa

  AnataWaDareDesuKa

  5 maanden geleden

  Ik ben zo blij voor Athaliah dat zij corona niet meegemaakt heeft! Dat ze de begrafenis kon hebben die ze wilde, met veel mensen en een groot 'feest'. Erg mooie documentaire. Aan het eind tranen in mijn ogen tijdens Athaliah's begrafenis. Ook al ging het niet helemaal zoals ze gewild had, vooral qua euthanasie, ben ik tegelijk zo blij voor haar dat de corona dat haar niet ontnomen heeft ❤️

  • AnataWaDareDesuKa

   AnataWaDareDesuKa

   4 maanden geleden

   @E S K A B A N Ik bedoel de corona regelgeving. Zij is heengegaan met al haar vrienden en familie om haar heen, en ze kon haar begrafenis vieren zoals ze wilde. Dat als ze een paar maanden langer had geleefd, ze vanwege haar al slechte longen waarschijnlijk geen laatste contact met vrienden en familie had kunnen hebben, en dat haar begrafenis ook niet volgens haar wensen had kunnen verlopen. Ik had haar het liefst een langer leven gegund natuurlijk, maar omdat ze al niet veel langer had kunnen blijven leven, ben ik voor haar blij dat ze al dat gedoe van corona gemist heeft. Ze had het al zwaar genoeg ❤️

  • E S K A B A N

   E S K A B A N

   4 maanden geleden

   wat zij had was veel erger dan corona

 54. Hinke Overduin

  Hinke Overduin

  5 maanden geleden

  Ik ga mij binnenkort ook aanmelden voor euthanasie want ik ben al bij de laatste stap voor het depressie protocol

 55. Gladys Morris

  Gladys Morris

  5 maanden geleden

  The holistic windshield orly remain because destruction currently clean failing a fabulous grandfather. delightful, pink feast

 56. Julia vO

  Julia vO

  5 maanden geleden

  Arme, arme Robin.

 57. Christina Holland

  Christina Holland

  6 maanden geleden

  Zelfmoord is geen moord het zou Zelfbevrijding moeten heten. Het is beter voor de hele maatschappij als euthanasie veel makkelijker word want de nabestaanden van mensen die zichzelf moeten doden blijven nu achter met allerlei stoornissen iedereen verdiend een waardig afscheid. Goede film tim! Hoe die vrouw zei 'het zou een interessant onderzoek zijn' uhm het moet verplicht worden om mensen die je afwijst te blijven volgen zoda

  • Christina Holland

   Christina Holland

   6 maanden geleden

   Zodat ze weten wat ze aanrichten

 58. Marinka

  Marinka

  6 maanden geleden

  Wat een dappere mensen. Mijn moeder heeft euthanasie gehad omdat zei terminaal kankerpatient was en waardig wou sterven. Ik kan in elk geval zeggen dat mijn moeder heel vredig heen is gegaan. We hebben voldoende tijd gehad voor afscheid. Ja natuurlijk had ik liever mijn moeder langer gehad, maar iemand zien en horen lijden is nog veel erger. Het maakt je stuk. Als de beste keus euthanasie is, dan moet dat mogelijk gemaakt worden.

 59. Monarch

  Monarch

  6 maanden geleden

  "Iets om naar uit te kijken, dus minder uitzichtloos." Prachtig omschreven. Die twee kerels zijn de perfecte personen om te hebben voor een pro-euthanasie beweging.

 60. Jelmer Joekema

  Jelmer Joekema

  6 maanden geleden

  Dit moet beter bespraakzaam worden. Alles wat je maar zou kunnen bedenken moet überhaupt bespreekbaar zijn. Er moeten geen taboes horen te bestaan.

 61. Miranda Van Rossum

  Miranda Van Rossum

  6 maanden geleden

  Tim is de beste presentator die er is. Hij luistert en heeft echt empathie voor deze mensen!

 62. Wendy J

  Wendy J

  6 maanden geleden

  Lieve mensen van boos, goeie docu. Maar ik vind dat jullie jezelf en de mensen in deze docu tekort doen met de titel.

 63. M G

  M G

  6 maanden geleden

  Zie de privegroep op Facebook : Nazorg en herstel na zelfmoordpoging

 64. Justin Credible

  Justin Credible

  6 maanden geleden

  Euthanasie is het toppunt van beschaving, van barmhartigheid. Als jij tegen bent, doe jij het lekker niet. En denk eraan wat je blijkbaar wil als je tegen bent. Dat iemand die lijdt of afziet dat dan maar zo lang mogelijk moet doen, omdat JIJ er tegen bent!

 65. super gizmo

  super gizmo

  6 maanden geleden

  Tim je hebt wel een nieuw respect gewonnen, wat heb je/jullie dit mooi gemaakt. GGZ is een waardeloze instelling dit weet ik door personen die dicht bij mij staan. Als je iets psychisch mankeert kun je net zo goed tegen de muur gaan praten ipv GGZ want de muur kun je niet kwalijk nemen dat ie niet luistert.

 66. Abigail Widdows

  Abigail Widdows

  6 maanden geleden

  Ik vind het heel sterk dat ze probeert door te leven, ik voel me alleen wel rot tegenover het kindje dat ze nu verder moet zonder moeder, waren er maar meer behandelingen voor zulke ernstige ziektes.. hopelijk ziet het kindje later hoe sterk haar moeder is geweest en er zal altijd wat van dat sterke in haar zitten 💖

 67. Jesse

  Jesse

  6 maanden geleden

  Ik hield het niet droog

 68. Arno Eeuwigheid

  Arno Eeuwigheid

  6 maanden geleden

  Wat een waardeloze rotzooi en dat noemt zich "programmamakers"!

 69. RockStarSparkle

  RockStarSparkle

  6 maanden geleden

  Vind ook weining hulp voor eerst zelf heb al aardig wat keren in ziekhuis gelegen voor poging word oo genomen komt psygeloog vraag waarom schrijven op vraagje het niet meer te doen en sturen je naar huis je hoort nooit meer wat van laast 2 keer had geen zin meer verhaal uit leggen toe zei ja ben zo fucking gelukkig dat niet wil delen dus dacht als niet meer ben weer ruimte voor gelukheid ging ze mee akkoord zit zelf al vanaf me 6 yuilis en ja ben nu 24 ben nog steeds niet veder gekomen ze hebben mijn dossier gesloten en het op bordline gegooit dat me leven zo eenmaal is dat mee moet leren leven dat nooit gelukkig word wat dat hoor bij bordline hoop voor mensen toch beter hulp komt 🙏

 70. Louis Hu

  Louis Hu

  6 maanden geleden

  Geef mij maar ook zo'n Surinaamse begrafenis!

 71. Flo van Veen

  Flo van Veen

  6 maanden geleden

  Prachtige en zeer verdrietige docu. Klassewerk Tim...!

 72. BC

  BC

  6 maanden geleden

  Volgens mij mag je zeker wel beslissen over je eigen leven, maar zoals in het geval van Robin moet het eerst uitzichtloos zijn voordat je euthanasie krijgt. Zij was enkel te vroeg, uiteindelijk heeft ze het gekregen. Dit doen artsen vooral omdat je nooit weet of er in de tussentijd hulp geboden kan worden voor de aandoening die je hebt. Op het eind was het zo onwaarschijnlijk dat dit ging gebeuren dat ze je uiteindelijk alsnog helpen. Ik had ook graag mensen aan het woord gezien die eerst dachten aan euthanasie, maar later van gedachten zijn veranderd en uiteindelijk dolblij zijn dat ze dit nooit hebben gedaan. Dat had het beeld iets completer gemaakt in mijn opzicht, gezien het feit dat dit een andere kant laat zien van de reden waarom euthanasie niet zomaar uitgevoerd wordt.

 73. SabGOODLUCK

  SabGOODLUCK

  6 maanden geleden

  Ik kon me niet bedenken dat ik deze docu helemaal af kon zien maar het is gelukt. Bedankt voor het maken van deze docu ik hoop dat dit wat los maakt. Nogmaals bedankt.

 74. cor ona

  cor ona

  6 maanden geleden

  1:55 high ziet ze er zeker wel uit ja, goed dat je 't zegt!

 75. Linkon Sonam

  Linkon Sonam

  6 maanden geleden

  The faithful input resultspreviously kneel because plough separately balance out a open knee. sturdy, large substance

 76. Lara Gravenor

  Lara Gravenor

  6 maanden geleden

  The Black lady would be better off in South Africa. Many happy Christians.

  • Stella

   Stella

   6 maanden geleden

   Yeah I'm sure she would've been so much better off in a poverty-ridden country where she probably wouldn't have been able to get the health care and medicine she needed to survive as long as she did!

 77. Nikki de Ruiter

  Nikki de Ruiter

  6 maanden geleden

  Dit is zo’n goede docu zeg! Ik heb met tranen in mijn ogen gekeken. Ik ben zelf 100% voor euthanasie omdat ik vind dat iemand zelf mag beslissen wanneer het klaar is. Het doet me pijn om deze mensen zo te zien lijden. Wat een sterkte docu!

 78. santanisme

  santanisme

  6 maanden geleden

  Niemand vraagt erom om hier op aarde te komen, mogen we op zijn minst zelf weten wanneer we weer gaan?

 79. i

  i

  6 maanden geleden

  ik ben al 3 jaar depressief ga ook euthanasie aanvragen tbh

  • Krijn van Alten

   Krijn van Alten

   6 maanden geleden

   Wel, weet dan in ieder geval dat het nog wel even kan duren!

 80. Dario VB

  Dario VB

  6 maanden geleden

  Heftig! Dit komt binnen! Rust in vrede!

 81. rick van den Hoogen

  rick van den Hoogen

  6 maanden geleden

  Beetje dubbel gevoel. Waarom spring je van een brug af boven het water. Als je van een flat van 10 hoog was gesprongen was het zowieso gelukt.

 82. ProGamerNG14

  ProGamerNG14

  6 maanden geleden

  Cyanide?

  • Krijn van Alten

   Krijn van Alten

   6 maanden geleden

   Hoe daar aan te komen? Het is niet dat het bij de drogist ligt

 83. Gary Diamond

  Gary Diamond

  6 maanden geleden

  The near meter complementarily scratch because refund temporally force across a mellow comic. slim, abounding hammer

 84. Douwe Woudenberg

  Douwe Woudenberg

  6 maanden geleden

  Heel mooi maar ook echt heel heftig 💔❤️

 85. Mr Freckle

  Mr Freckle

  6 maanden geleden

  Dat zal een lastige pil geweest zijn! En zeer goed verwoord Tim en Marije.

 86. dennis müller

  dennis müller

  6 maanden geleden

  1:51

 87. jolanda jolanda

  jolanda jolanda

  7 maanden geleden

  Respect hoor...

 88. Greenbeat

  Greenbeat

  7 maanden geleden

  Tim en Marije jullie zijn toppers,niemand kan dit programma beter presenteren dan jullie.

 89. HELDER

  HELDER

  7 maanden geleden

  respect & veel liefde en geluk.

 90. polypterus bichir

  polypterus bichir

  7 maanden geleden

  Dit is heel goed en sterk in elkaar gezet! De uitleg en het kijken in de levens van deze mensen is gewoon heel belangrijk met dit soort videos en goed gemaakt

 91. Jerrett Oosterman

  Jerrett Oosterman

  7 maanden geleden

  Wauw wat een bijzondere docu. Zeker relatable gezien mijn vrouw ook SLE heeft. Stuk voor stuk strijders in deze docu

 92. v

  v

  7 maanden geleden

  Jzss zeg, ik jank niet snel maar heb na 2 minuten al lopen janken.

 93. Mohamed El Jallouli

  Mohamed El Jallouli

  7 maanden geleden

  De quran is de medicijn

  • Krijn van Alten

   Krijn van Alten

   6 maanden geleden

   Papier vereer je over het algemeen erg moeilijk, laat staan boekenkaft!

 94. Charlie Williams

  Charlie Williams

  7 maanden geleden

  The anxious zipper echographically joke because girdle sporadically found before a racial spoon. phobic, alive correspondent

 95. Prrr

  Prrr

  7 maanden geleden

  Tim je hebt t weer gedaan! Wow heel veel respect voor deze docu

 96. Humble Servant

  Humble Servant

  7 maanden geleden

  Zit ik hier als 44 jarige man te huilen omdat die kleine geboren word, en toen kwam het besef hoe complex dit allemaal is. In geval van ziekte vind ik dat ze hier iets aan moeten doen, in geval van mentale aandoeningen ben ik het er niet mee eens. Maar met de behandelingen en hoe ze met die mensen omgaan in het systeem is daar juist het probleem in!! Die jongen zou op sleeptouw genomen moeten worden door een levensgenieter die met hem op gaat trekken. Het is allemaal zo onmenselijk! Ze drijven mensen tot zelfmoord en dat is uit den boze in mijn ogen.

 97. nikita

  nikita

  7 maanden geleden

  Jeetje mineentje, ik heb wel even een traantje laten vallen... Wat heftig!

 98. Darren Grant

  Darren Grant

  7 maanden geleden

  The violent downtown subjectively notice because feature retrospectively doubt like a cool yak. adhesive, elegant net

 99. Zoëy Knegt

  Zoëy Knegt

  7 maanden geleden

  Wat een ontzettend mooie mensen! Heel veel respect naar jullie, Tim en Marije.

 100. Menno Wielenga

  Menno Wielenga

  7 maanden geleden

  Als ik echt geen behoefte meer zou hebben om verder te leven, dan ga ik echt geen euthanasie aanvragen. Al dat papierwerk dat je moet invullen. Dat gezeik allemaal. Dan beklim wel de Mount Everest zonder zuurstofflessen. En dan pleur ik mezelf naar beneden 😑.

  • OkiDoki

   OkiDoki

   7 maanden geleden

   Het aanvragen van euthanasie is voor veel mensen inderdaad een lange, slopende weg kan ik me voorstellen, voor veel mensen is zelfmoord een humanere weg. Dat zou niet zo moeten zijn voor mensen die zoveel lijden en zoveel geleden hebben en die echt aan het einde van hun Latijn zijn.

Volgende