DOMINEE ANTHONIE KORT wil HOMO’S VERBANNEN en dat MAG van ONZE GRONDWET | BOOS S05E05

Stuur een vriendelijke brief naar dominee Anthonie Kort om te vragen of hij met Leon in gesprek wil. Dit kan naar:

Nachtegaalstraat 3
2922 VL Krimpen a/d IJssel

Mocht je een persoonlijk bericht voor Leon hebben, mail ons!

Leon is boos. Op dominee Anthonie Kort van de Mieraskerk in Krimpen aan de IJssel en het Openbaar Ministerie. Deze dominee stuurde namelijk een brief aan de gemeente waarin hij oproept om homoseksuelen te verbannen. Nu is Leon zelf homoseksueel en voelt zich hierdoor beledigd en gediscrimineerd. Hij doet aangifte bij het OM. Maar zij doen hier verder niks mee. Terwijl het OM wel zegt dat deze uitspraken inderdaad beledigend zijn, wat strafbaar is. Maar toch mag deze dominee dit gewoon zeggen, omdat we Artikel 6 in onze Grondwet hebben. Dit is de vrijheid van Godsdienst en deze vrijheid is zó groot dat je andere wetten mag overtreden als je dit doet in naam van je religie. Wat Leon graag wil is een gesprek met de dominee. Hij heeft hier al meerdere pogingen tot gedaan, maar tot nu toe nog zonder resultaat.

Ben jij ook boos? Mail naar boos@bnnvara.nl

In BOOS trekt Tim alles uit de kast voor jou. Omdat jij boos bent. En hij het voor je gaat fixen. En waar je boos over mag zijn? Alles. Bijvoorbeeld dat je niet betaald bent door je werkgever, je bent opgelicht door een webshop of je huurbaas je laat wonen in een huis vol schimmel. Ook als je het niet eens bent met iets wat opgelost kan worden via de politiek, laat het ons weten! Wij trekken de juiste politicus voor je aan de mouw.

Elke donderdag om 16.00 uur op dit kanaal.

Volg ons ook op Instagram:
boosbnnvara
debroervanroos
marijederoode

Reacties 

 1. Leon Houtzager

  Leon Houtzager

  5 maanden geleden

  Voor mensen die meer willen weten over de huidige stand van zaken. Hier een update. Deze week ging ik in gesprek met een kerk en een dominee. Zo zou het gesprek met dominee Kort er ongeveer uitgezien hebben als hij wel open had gedaan: nlid.info/cloud/oK2Dm6d5mGuJucs/video.html Helaas heeft dominee Kort nog niet gereageerd op mijn laatste brief, waarin ik hem nogmaals heb uitgenodigd voor een gesprek. In een recente preek heeft hij laten weten geen gesprek te willen. Ook preekte hij recent nog dat homofilie de meest erge zonde is en het promoten van homoseksualiteit schaamteloos is. De Mieraskerk heeft de preken nu achter een slotje gezet zodat niemand meer kan terugluisteren. De preken waar het om gaat zijn gelukkig wel opgeslagen. Tegen mijn bedreigers in BOOS is aangifte gedaan. Hier een video van een demonstratie in Krimpen op 6 maart waar honderden demonstranten aanwezig waren naar aanleiding van de gebeurtenissen in deze aflevering: nlid.info/cloud/ma-feIiHZGqEpJw/video.html De burgemeester en wethouder willen geen afstand nemen van de woorden van Kort en mij ook niet helpen dat gesprek tot stand te brengen. De coalitie in de gemeenteraad (SGP, CU, CDA, VVD, PvdA, Krimpens Belang) heeft een motie van de oppositie verworpen waarin werd gevraagd afstand te nemen. Ook daar dus geen steun en geen hulp. Mijn artikel 12 procedure richting het OM loopt nog. Mijn advocaat en ik hebben er goede hoop op dat er nu toch een rechtszaak komt vanwege alle media-aandacht. Kamerleden willen wel met mij praten over artikel 6. Ook dat is goed nieuws. Het is nu hopen op een progressief kabinet. Dank jullie wel nogmaals voor alle brieven en reacties. Ook al leest Kort ze niet, wij lezen ze wel en zullen ons best doen ze zoveel mogelijk recht te doen. Mijn wens is om al deze brieven een keer tentoon te stellen in de bibliotheek in Krimpen aan den IJssel. Deze staat recht tegenover de Mieraskerk.

  • rose quartz

   rose quartz

   28 dagen geleden

   Ik zou je zeggen die dominee volgt niet God want een goede dominee weet dat God wilt dat je gelukkig bent of het met een man of een vrouw is maakt niet uit en als wat hij zegt echt waar zou zijn heb je de ark van Noach effect alleen de mensen straffen die homo zijn en er zijn genoeg mensen die niet homo zijn en corona hebben dus licht gewoon aan niet goed naar denken en maar doen wat de duivel zecht Om mensen maar ongelukkig de kwamen en zo en agresief worden als iemand om uitleg vraagt

  • desileR

   desileR

   Maand geleden

   Heel erg veel respect voor jou!

  • Pieter Parel

   Pieter Parel

   Maand geleden

   sterkte van deze reportage stond ik versteld dat dit nog kon anno 2021

  • Leon Houtzager

   Leon Houtzager

   Maand geleden

   @L J De bezwaarprocedure tegen het OM (Artikel 12 Sv) heeft geholpen. Dankzij een crowdfundingactie is inmiddels 22.000 euro opgehaald. Daarmee heb ik Gerard Spong als advocaat kunnen nemen. Dit is vooral te danken aan de fans van BOOS en Tim Hofman. Samen met Gerard Spong is het mij gelukt de rechter te overtuigen het onderzoek te heropenen. Dominee Kort moet binnenkort voor het hof verschijnen en zich verantwoorden. Daarna zal bepaald worden of hij alsnog vervolgd wordt.

  • Leon Houtzager

   Leon Houtzager

   Maand geleden

   @JS2605 Nee, mijn recht op meningsuiting is niet hetzelfde. Religieuzen mogen op dit moment wel groepsbeledigen en aanzetten tot discriminatie daar waar niet-religieuzen dat niet mogen. Was het maar hetzelfde, dan zou hij veroordeeld worden. Daar zijn we nu mee bezig om dat recht te krijgen. En lekker makkelijker praten dat je zo maar even naar een andere kerk kan. Zo werkt het natuurlijk niet. Homo’s die opgroeien in deze kerk verliezen vrienden en familie zodra ze uit de kast komen, ondergaan homo-genezingspraktijken of worden gehersenspoeld een celibatair leven te lijden. Als er een rechtszaak komt dan zullen getuigen verklaren wat voor verschrikkelijke dingen zij hebben meegemaakt in de Mieraskerk. Mark my words.

 2. Daanvk_

  Daanvk_

  4 uur geleden

  Ik heb het idee dat de kerk ongelooflijk dicht is 🤣🤣

 3. Powder

  Powder

  2 dagen geleden

  Dit is een duidelijke vertoning van puur kwaad van dat tuig daar, dat de grondwet zo'n cult beschermt is absoluut nooit de bedoeling geweest.

 4. Ex-Moslim Nederland

  Ex-Moslim Nederland

  3 dagen geleden

  er moet veel meer van deze videos komen, Tim Het is erg nodig.

 5. sannanas 999

  sannanas 999

  6 dagen geleden

  als dominee de kort dalijksterft mag hij de hemel niet binnen vanwege zijn discriminerende kut gedrag, lekker voor hem BRANDEN IN DE HELL ZUL JE!!!! daar bid IK voor :D

 6. sannanas 999

  sannanas 999

  6 dagen geleden

  ik vind dat echt hele nare discriminerende zielige lui die dominee's, allemaal, bah tuig.

 7. Joran Vd List

  Joran Vd List

  9 dagen geleden

  Het christendom is voor iedereen❤ ongeacht je huidskleur of afkomst! Tevens mogen we niet (zo min mogelijk) oordelen, dus als Christen zouden we geen oordeel klaar mogen hebben over homosexuelen.

 8. MeesKeijser ✔

  MeesKeijser ✔

  10 dagen geleden

  Ik zag Leon volgens mij net op Nieuwsuur. Weer het slachtoffer van haat...

 9. Kelly Love

  Kelly Love

  10 dagen geleden

  Ik weet niet veel van de bijbel maar mag je homo en wat woord daar over geschreven ? Kan iemand het uit leggen aan mij meschien ..maar alleen of het mag

 10. Nico

  Nico

  11 dagen geleden

  "Wat is de voordeur van deze toko"

 11. koen350

  koen350

  12 dagen geleden

  De dominee die zelf verliefd is op God, bizar allemaal

 12. Lizzie Liz

  Lizzie Liz

  12 dagen geleden

  Maar nee hoor, we hebben geen Pride nodig🤓 Ik word hier ZO KWAAD van. Ik hoop dat het inmiddels beter gaat met Leon.

 13. thejking

  thejking

  12 dagen geleden

  Ben zelf deel van de lhbt gemeenschap en ik vind die dominee een enorme domme lul. Maar toch ben ik van mening dat iedereen moet kunnen zeggen wat die wil. Ook als dat "Beledigend" is. Jij wil alle homo's verbannen?! Ik wil alle religies verbannen! Zo, schaakmat.

 14. Romeo Delta

  Romeo Delta

  15 dagen geleden

  okay, wat is de stand van zaken nu?

 15. lieske bergh

  lieske bergh

  15 dagen geleden

  Wat een schandalige actie van deze kerk. En dat zijn mensen die in God geloven en ieder lief moeten hebben e.d.? Wat een grote grote schande!!!!! En de politiek en OM die er niets mee doen? ga je enorm schamen!!!! Ik ben er echt woest van... of er nu een oplossing is gekomen of niet, dit gaat alle normen en waarden voorbij.

 16. Merijnio666 Devilpriest

  Merijnio666 Devilpriest

  16 dagen geleden

  GODVERDOMME

 17. Azijnzuur

  Azijnzuur

  16 dagen geleden

  Zo jammer dat dit soort dominees een heel geloof volledig naar beneden trekken. Wat een mafkees dit, heeft niks met christenen te maken. Waar je juist iedereen accepteert, zonder voorwaarden! Walgelijke dominee die snel op moet rotten (ja, dit soort dominees accepteren we niet, uitzondering)

 18. Bjorn bdr

  Bjorn bdr

  18 dagen geleden

  Dus als ik een kerk opricht en iedereen aanpak die tegen mij is, dan valt dit onder vrijheid van godsdienst en kan justitie mij niets doen..

 19. Bjorn bdr

  Bjorn bdr

  18 dagen geleden

  Wel dingen roepen, maar als een lafaard binnen blijven zitten als men om uitleg vraagt.. geweldig echt.. deze kerk moet ontbonden worden en die man moet worden opgesloten.

 20. Bjorn bdr

  Bjorn bdr

  18 dagen geleden

  De macht van de kerk.. wanneer houd het op? No offence naar normaal gelovigen, maar je hebt niets aan geloof.. de basis van alle ellende in de wereld.

 21. Frank Dijkstra

  Frank Dijkstra

  18 dagen geleden

  2eX dat ik deze aflevering kijk en deze jongen is veel te lief nog. Alleen boos op Anthony kort, gewoon op iedereen die dit opvolgt in de kerk. Die mensen zijn niet goed wijs joh

 22. Janneke De hond

  Janneke De hond

  19 dagen geleden

  Ik word hier echt gewoon verdrietig van, dat we in 2021 nog steeds elkaar niet kunnen accepteren. Echt hoor dit kan niet!

 23. Sabin

  Sabin

  20 dagen geleden

  Wat een mensen zeg, Jeetje hier word je zeker BO:)OS van.. Fijn dat jullie dit in beeld brengen echt belangrijk en Leon is zo dapper! Zou wel een deel 2 willen zien

 24. Barry Schmitz

  Barry Schmitz

  21 dag geleden

  Damn. Wat gigantisch bizar extreem triest van deze dominee en zijn vrienden (of nou ja.. hielenlikkers) die zo agressief waren naar jullie en Leon. En wat nog meer gigantisch bizar extreem triest dat deze dominee zo over homo's praat. Leon, respect dat je zo kalm bleef. Ondanks al die zielige dreigementen van die trieste puinhoop aan wat je een ''mens'' mag noemen die daar stonden. Wat een monsters. Respect Boos dat jullie hier ook een uitzending over maken.

 25. rakion299

  rakion299

  22 dagen geleden

  hoe je in de 21e eeuw nog kan geloven in een boekje die verteld dat de aarde 4000 oud is zal ik nooit begrijpen

 26. Deborah. Gerris

  Deborah. Gerris

  23 dagen geleden

  Ik vind het gewoon een beetje eng dat al die mensen als een sekte alles in de gaten houden 😅😅

 27. TZB 997

  TZB 997

  23 dagen geleden

  NL was toch het eerste land ter wereld, dat niet naar deed tov mannen of vrouwen, die zich aangetrokken voelden tov hetzelfde geslacht? En nu dit? Dus toch niet zo openstaand? Hier in BE net dezelfde problemen hoor....zucht...

 28. Jelmer

  Jelmer

  23 dagen geleden

  Die koster was nog relatief redelijk, maar schandalig dat dit kan

 29. Toxic eksray

  Toxic eksray

  24 dagen geleden

  En precies dit is de reden waarom ik niet meer religieus ben. Laat ieder zijn eigen ding doen waar die zichzelf goed bij voelt, buiten dan moorden en dat soort dingen. Respect komt langs 2 kanten. BIj mijn weten leerde je als Christen normen en waarde naargelang De 10 Geboden. Ik heb ze zelf ook geleerd aangezien ik zelf officieel Christen ben maar ik voel me helemaal niet zo. Wij hadden een priester die ons alles leerde over Het Huis van God en godsdienst iets leuks maakte. Als ik dit zo zie vraag ik mij af waar we mee bezig zijn. Als er buitenaards leven bestaat lachen die ons vierkant uit omdat we elkaar wel uitmoorden. Hoe dom is de mensheid wel niet? Net zoals racisme, laat elkaar met rust en stop met je medemens lastig te vallen. Met het internet is het alleen maar erger geworden want je moet geen eens meer iemand zien om het te kunnen zeggen. Ik vind dit schandalig om als "Christen" te zien.

 30. Gulliien M

  Gulliien M

  24 dagen geleden

  Arme schat, ken er alles van, grote knuffel

 31. Urby Kanters

  Urby Kanters

  25 dagen geleden

  Wat een watjes. Je rent toch niet weg voor een paar grommende honden. Ik had ze daar 1 voor 1 aan het kruis genageld. Dat soort kan van mij de grond in. En die dominee heeft echt een kop als een waanzinnige psychopaat.

 32. Bo Goodman

  Bo Goodman

  26 dagen geleden

  Al die kut geloven verbannen , niets waard dat zooitje

 33. patrick van dam

  patrick van dam

  26 dagen geleden

  Leon, jij bent echt een held!

 34. Sloegie 187

  Sloegie 187

  27 dagen geleden

  Keer paar goeie beuken uitdelen aan die mensen van die kerk

 35. Bas Appel

  Bas Appel

  27 dagen geleden

  Het spijt me zeer maar of je t er mee eens bent met die uitspraken van die dominee of niet,in dit land heb je vrijheid van meningsuiting,als ik bijvoorbeeld wil zeggen dat ik tegen homoseksualiteit ben en ze wil zien branden,dan moet dat gewoon kunnen hoe beledigend dat ook is ,het is tenslotte een mening en die moet je kunnen uiten in dit land,wat die mening ook is Ben het altijd eens met Tim maar niet met deze aflevering

  • klaas vaak

   klaas vaak

   26 dagen geleden

   het gaat er voornamelijk over dat alleen de kerk hiermee weg kan komen omdat dit een kerk is, het is krom om discriminatie tegen te gaan maar de kerk links te laten liggen. Het is ook niet alsof 1 persoon dit vindt en zegt maar het gaat over een dominee die dus ook andere mensen toespreekt over zijn "mening", wat haatzaaien is en het probleem van discriminatie groter maakt. either way is het gewoon vet lullig als je verhuisd door zo'n gebeurtenis en (vind ik) het daarom per definitie fout.

 36. rose quartz

  rose quartz

  28 dagen geleden

  Ik denk dat die kerk een prijs verdiend van 1 van de meest agressievere kerken van nederland

 37. Reaghan

  Reaghan

  Maand geleden

  Deze man is zo kortzichtig dit is ongelofelijk, kom onder je steen vandaan man, laat mensen leven hoe ze willen leven omdat iemand, homo, lesbienne of trans is betekend niet dat deze mensen anders zijn dan anderen..

 38. 49ccMoped World

  49ccMoped World

  Maand geleden

  Christen fundamentalisme in de polder. Absurd.

 39. EndslikecrazyGaming

  EndslikecrazyGaming

  Maand geleden

  Die wetten moeten echt veranderd gaan worden, zijn echt totaal niet meer van deze tijd. Belachelijk dat zij zulke vrijspraak hebben en maar mogen doen en laten wtf ze willen, te gek voor woorden.

 40. Nick

  Nick

  Maand geleden

  Die dominee is gebaseerd. Absolute tjaad.

 41. aafke benschop

  aafke benschop

  Maand geleden

  Wat een gedram in deze video. Komt als sensatie over bij mij. Als je een echt gesprek wil, ga dan alleen.

 42. Hals

  Hals

  Maand geleden

  Ik begrijp nu de origin story van het woord "bekrompen". Hejjjj wacht eens even, ik herken deze kerk van het journaal, toen journalisten tijdens corona zijn bedreigd omdat ze vragen wilden stellen over overvolle kerkdiensten.

 43. pipo pipo

  pipo pipo

  Maand geleden

  Afmaken die kerk lui

 44. pipo pipo

  pipo pipo

  Maand geleden

  Jammer dat daar niet is een groepje mensen heen gaat. Om is even verhaal te halen

 45. U

  U

  Maand geleden

  Tim ik vind jou echt een toffe gast oprecht en je kan niet tegen onrechtvaardigheid. Maar het stukje van de moskee hoefde er van mij niet in.. ik ben zelf gelovig (islamitische.) en kan mij niet in plaatsen dat een moskee zulke onzin zou doen. Ook het stukje met de schaap.. het is niet dat we ze zomaar afslachten dieren voelen heus wel aan dat ze geslacht gaan worden, wij moslims geloven er sterk in dat doormiddel van dua’s zei geen tot licht pijn lijden.Sterker nog de kracht van dua’s verlichten zelfs mijn onrustigheid en bijv ook als ik ziek ben of elders.. dit heb ik en miljoenen moslims ter wereld ervaren.. er zijn dingen waarbij je als atheist of geen moslim niet met je hoofd bij kan de Islam is daarvoor te diep en ongeschikt om zulke uitspraken over te doen.. ik zou me eerder zorgen maken om de dieren die wel afgeslacht worden” zoals het moet volgens jullie” want ik denk niet dat verdoving erg helpt.

 46. Timber land

  Timber land

  Maand geleden

  Helaas zorg Religie alleen maar voor ellende. Enige manier om de wereld verder te krijgen is Religie verbannen

 47. Jan braber

  Jan braber

  Maand geleden

  Hij zegt gwn ze mening meer ni heb je niks te doen ?

 48. Jan braber

  Jan braber

  Maand geleden

  Kansloos ventje ga lkr andere mensen stalken wijfe

 49. Geerten Veerman

  Geerten Veerman

  Maand geleden

  wel triest dat ze nadat ze meerdere keren gevraagd zijn om weg te gaan ivm het overlijden van een kerklid en toch doorgaan met filmen dan he je echt geen hart

 50. Aurora Borealis

  Aurora Borealis

  Maand geleden

  Gedurfde actie, alleen vergeet hij één ding. Ds. Kort heeft een nog betere Advocaat en tevens Rechter. Deze zal eens rechtspreken en hierbij een vernietigend oordeel vellen over zaken die ingaan tegen Zijn scheppingsorde.

 51. Skywave

  Skywave

  Maand geleden

  Een penis in een anus kan niet, zo bedoelt de natuur het niet, en iedereen weet dat. Jullie zijn toch altijd zo voor de natuur, voor het dierlijke? Dus je meet met twee maten.

 52. Jane Doesburg

  Jane Doesburg

  Maand geleden

  Heel goed dat er actie wordt ondernomen tegen deze dominee! 👍🏼

 53. tm1710

  tm1710

  Maand geleden

  Deze comments zijn erg respectvol tegen LHBTI'rs als een gay mezelf krijg je zeer gigantisch groot respect voor dit 😉🙏

 54. Leena Brandligt

  Leena Brandligt

  Maand geleden

  ik herken dit erg, ik woon in een streng gereformeerd dorp en ik ben bang voor mijn veiligheid als mensen erachter komen dat ik homo ben, ik heb zelfs in utrecht stenen naar mijn hoofd gekregen als kind omdat ik homo ben. echt niet normaal hoe mensen met andere omgaan

 55. Freek 65

  Freek 65

  2 maanden geleden

  Bizar, dat dit gewoon mag in Nederland anno 2021.

 56. Dannny Mooren

  Dannny Mooren

  2 maanden geleden

  LB

 57. Fam. S. vd Brink

  Fam. S. vd Brink

  2 maanden geleden

  Snap de ophef niet goed. Feit is dat de dominee met geen wordt rept over uitbannen van mensen o.i.d. Hij geeft aan wat zijns inziens zou moeten gebeuren wat betreft het stoppen daarvan. En waar men overvalt is het volgende: Als je nu de overtuiging hebt dat homoseksualiteit geen zonde is tegen de scheppingsorde in, hoef je je toch niet druk te maken, want dat is dan toch niet aan de orde? Met andere woorden: als je in deze zinsnede leest dat homoseksualiteit moet uitgebannen worden, dan je dus dat dat dan zonde is tegen de scheppingsorde in, wat inderdaad dan bestreden zou moeten worden.

 58. Jamie X

  Jamie X

  2 maanden geleden

  waarom mag het zomaar wel van de wet, stel je voor dat er zogezegd moord moet worden gepleegd omdat dat in de bijbel staat, dan mag het? sorry ik heb zelf een geloof en vind dat dat ook niet kan, ben zelf queer en er zijn verschillende meningen in mijn geloof hierover. maar ik vind het absoluut niet kloppen dat je zomaar iets mag verbannen door je geloof. en dat is waar ik ook bij blijf

 59. Savana Hillers

  Savana Hillers

  2 maanden geleden

  Ben hier zelf opgegroeid, als kind had ik zo niet door dat dit gebeurde! Ben niet christelijk opgevoed dus misschien daarom. Maakt me erg emotioneel dat dit gebeurt.

 60. Wesley Fisscher

  Wesley Fisscher

  2 maanden geleden

  Misschien daar eens langs gaan.

 61. Selina

  Selina

  2 maanden geleden

  De kerk is ongelofelijk dicht 💯

 62. j van den heuvel

  j van den heuvel

  2 maanden geleden

  Wat zou Jezus doen? Het gesprek met Leon aangaan ja of nee?

 63. LaYz- E

  LaYz- E

  2 maanden geleden

  Ja maar.. je kan toch niet gay en christelijk zijn .. ongeacht wat je vind🤔 ? Of ben ik nou een ezel?... Zeker wel een paar donky catchers hier 🤣😂

  • LaYz- E

   LaYz- E

   2 maanden geleden

   @eline boontje dankje .. dat betekent dus ook dat ik als ezel ook kan vliegen dan?

  • eline boontje

   eline boontje

   2 maanden geleden

   Ja je bent een ezel.

 64. ⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻

  ⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸻

  2 maanden geleden

  We moeten deze dominee bestuderen, misschien kunnen we nu eindelijk een negatief iq vast stellen

  • eline boontje

   eline boontje

   2 maanden geleden

   HAHAHAHHAHAHA

 65. Gaming wout0174

  Gaming wout0174

  2 maanden geleden

  dit mag niet gebeuren

 66. Gaming wout0174

  Gaming wout0174

  2 maanden geleden

  het is boelshit dat het de vrijheid van gods dienst is. je mag zijn wie je bent

 67. Ruben van Dijk

  Ruben van Dijk

  2 maanden geleden

  Jemig toen Leon zo aangeslagen was... Direct brok in m'n keel. Klote man, al het beste gewenst

 68. M

  M

  2 maanden geleden

  Weet iemand waar de jas van Tim van is?

 69. Misha Opstal

  Misha Opstal

  2 maanden geleden

  Voordat ik ga zeggen wat ik ga zeggen wil ik duidelijk maken dat ik niet mijn intentie is de kerk te beledigen of disrespect te tonen voor de bijbel en alles wat eraan verbonden staat. (Dit geldt voor elke godsdienst die zich aangesproken kan voelen.) De kerk is al een hoop jaren oud, de bijbel is dat natuurlijk ook onderhand. Maar de gebeurtenissen in de bijbel zijn gebaseerd op de geschiedenis die mensen kiezen te geloven. Er staat in wat er toen slecht was, en wat goed. Ook kan je er alle zonden in terugvinden die je nooit zou moeten begaan volgens de bijbel. Kijk nu naar hoe geschiedenis normaal in zijn werk gaat, vroeger waren al onze standaarden anders. Je ruilde zo bijvoorbeeld een schaap voor een zak aardappelen en wat melk, of als je iets slechts had gedaan werdt je zonder aarzel de doodstraf toegedient. Het was vroeger ook veel normaler om te trouwen met iemand die voor je uitgezocht is door de ouders. (Het gebeurd nu in sommige gevallen nogsteeds maar al veel minder, nogmaals geen disrespect naar de godsdiensten die kiezen te geloven dat dit nodig is) Maar zo gaan wij nu ook niet meer te werk, we zijn nu wijzer, beter en meelevender dan vroeger. Dat hebben wij te danken aan het feit dat wij geevolueerd zijn sinds toen. Het klinkt misschien een beetje kinderlijk gezegd, maar tegenwoordig hebben we geld dat we met ons werk verdiend hebben waarmee we aardappelen kopen, en doe je iets dat niet mag kan er in plaats van de extreme straf van vroeger een taakstraf of gevangenisstraf krijgen (Tenminste dat geldt voor een stuk meer landen dan vroeger) Wat ik hiermee probeer te zeggen is dat de bijbel niet meer geupdate is sinds een hele lange tijd. Nogmaals echt helemaal geen disrespect naar hoe mensen geloven hoe je moet zijn en wat je moet doen. Maar ik ga jullie (Daarmee bedoel ik iedereen die in deze specifieke god geloofd van deze aflevering) een simpele vraag stellen. En ik wil dat er echt over na wordt gedacht, ookal gaat de vraag tegen de principes van de bijbel of de kerk in. Hier de vragen: "Kan de god in kwestie in de loop van jaren nieuwe principes hebben gekregen, want dat betekent dat de bijbel niet meer accuraat is." "En zo ja, zijn mensen die (laten we deze video als voorbeeld nemen) homo zijn dan nog wel degene die de fout ingaan, of bent u degene die op het eind het slechtste lot toegedient zal krijgen" Laat het nogmaals duidelijk zijn dat ik geen problemen wil / zoek met een godsdienst en dat ik alle respect heb voor de manieren waarop godsdiensten kiezen zichzelf te vertegenwoordigen. Bedankt voor uw begrip en het spijt me als dit bericht kwetsend of kleinerend over komt.

  • Jaden Summer

   Jaden Summer

   2 maanden geleden

   Buiten al de excuses een mooie en simpele uitleg over wat er fout is aan een godsdienst.

 70. Xannie Damage

  Xannie Damage

  2 maanden geleden

  die dominee mag toch gewoon een mening hebben

 71. Renate

  Renate

  2 maanden geleden

  Te erg dit

 72. Molvolio

  Molvolio

  2 maanden geleden

  Als dit een imam was mensen.... poeeeeeh Nederland op zijn kop en weert gilders als MP.

 73. Whats with Andy

  Whats with Andy

  2 maanden geleden

  Het is nog bizar dat er kerken nog open zijn... ik denk dat we als mensheid nu toch wel die fantasie voorbij zijn.

 74. Pepijn

  Pepijn

  3 maanden geleden

  Ik zelf ben Christenen (protestante) maar ik vind dit gedrag echt zwaar respectloos en onacceptabel. Je hebt elkaar te respecteren als iemand nou op het zelfde geslacht valt of niet.

 75. Sietse Smink

  Sietse Smink

  3 maanden geleden

  Gerloof maakt meer kapot dan dat t goed maakt.

 76. yayo

  yayo

  3 maanden geleden

  Respect voor deze gozer

 77. melissa demir

  melissa demir

  3 maanden geleden

  Pff wat een respect voor deze jongen, hoop dat mensen massaal gaan schrijven.

 78. ZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  ZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  3 maanden geleden

  Ik heb respect voor die dominee 💯

  • lotje ?

   lotje ?

   3 maanden geleden

   😁😁

 79. Erik

  Erik

  3 maanden geleden

  Gewoon een keer met zn alle mee. Met je dr gaan klappen vallen. Helemaal gek geworden.

 80. Captain Blubber

  Captain Blubber

  3 maanden geleden

  Dat zulke kerken mogen bestaan in deze moderne tijd.

 81. Joke 67

  Joke 67

  3 maanden geleden

  Ik ben christen en ik steun de boodschap van deze dominee NIET! Het wordt tijd dat de regels voor vrijheid van Godsdienst aangepast worden aan deze tijd. Vrijheid van geloof beleven prima, maar beledigen en discriminatie zou verboden moeten worden. Leon, mijn hart gaat naar je uit.. ik bewonder je moed en lef! Weet dat de meeste christenen deze boodschap niet steunen.

 82. Celiah Fernandes

  Celiah Fernandes

  3 maanden geleden

  Hartverscheurend dit.

 83. m van horen

  m van horen

  3 maanden geleden

  Bizar dat die dominee dit verkondigt hoewel je nooit iedereen kan overtuigen en dat moet je ook accepteren. Verder zullen die mensen in die gemeenschap heus wel zelf kunnen nadenken en er het hunne van denken.

 84. claire

  claire

  3 maanden geleden

  Nou dit is echt niet normaal ik zit op een christelijke school en ik leer mensen te respecteren en normaal te gedragen en de bijbel maar dit gaat echt te ver!

 85. Cheryl Hoffman

  Cheryl Hoffman

  3 maanden geleden

  The makeshift pink visually communicate because belief markedly lick across a natural air. rough, dull sheet

 86. Lise Voorbergen

  Lise Voorbergen

  3 maanden geleden

  Ik wens de dominee een hele fijne pride

 87. Arno de groot

  Arno de groot

  3 maanden geleden

  Ben ik de enige die graag eens een zondagmis daar bij wil wonen om wat vragen te stellen?

 88. Jefahfaah

  Jefahfaah

  3 maanden geleden

  Hatelijke Demonische man, en zijn volgers hebben niks met het Christendom te maken! ziekelijk, kleingeestig en heel erg sneu!

 89. Rune Stevens

  Rune Stevens

  3 maanden geleden

  Ik ben ook christen en ik ben niet tegen homoseksualiteit het is ook niets erg. Ook in de bijbel staat dat Jezus zegt dat je voor iedereen moet open staan

 90. Jelisawesome

  Jelisawesome

  3 maanden geleden

  Kunnen ze niet zijn dienst bijwonen :')

 91. Asharieten Nederland

  Asharieten Nederland

  3 maanden geleden

  De haat van Tim Hofman voor religie is merkwaardig. Bijzonder hoe hij kan vinden dat een marxistische chaotische en atheïstische bloederige filosofie beter kan zijn dan een doodgewone religie met een normen en waardensysteem. Je bent geestelijk ziek Tim. Er zit veel haat in je hart naar mensen die niet hun lusten als God genomen hebben, zoals marxisten dat wel gedaan hebben. Je doet in de kern goede dingen, maar hangt een extreem gevaarlijke ideologie aan, namelijk marxisme.

  • matthijs blabla

   matthijs blabla

   23 dagen geleden

   Het verbaast mij hoe weinig mensen het opvalt hoe groot de haat naar gelovigen vanuit Tim nou eigenlijk is..

 92. Froggeth

  Froggeth

  3 maanden geleden

  Oh ik voel zo voor deze man. Wat een sterk persoon is hij. zoveel respect dat hij durft en hoe hij dit doet, en wat schandalig dat hij zo wordt neergelaten door onze wetten.

 93. Lysanne Lysanne

  Lysanne Lysanne

  3 maanden geleden

  Als wat het OM zegt is zoals het werkt dan zijn extremisten dus ook goed bezig met hun geloof!

 94. boneandbones

  boneandbones

  3 maanden geleden

  Homo zijn in ned is het zelfde als softdrugs 😔

 95. daan van t slot

  daan van t slot

  3 maanden geleden

  @Boos is misschien kut voor je maar in feite is dit wel wat het is man sterkte 👍

 96. TheBlackSpiral

  TheBlackSpiral

  3 maanden geleden

  Moet meteen denken aan Javier Guzman: "Iedereen is welkom in het huis van God! ......Homo..? Nee.. Nee, natuurlijk niet.."

 97. George Costanza

  George Costanza

  3 maanden geleden

  luister pikkie, doe wat je wilt maar duw het niet een andere aan.

 98. tjvogelaar

  tjvogelaar

  3 maanden geleden

  Loop een beetje achter met Boos en Pak de macht afleveringen, maar dit klinkt ook als een topic voor pak de macht, het verschil tussen gelovige en niet gelovige voor de wet

 99. ijsiee

  ijsiee

  3 maanden geleden

  Leon ❤️❤️

 100. Sven Zwaaneveld

  Sven Zwaaneveld

  3 maanden geleden

  Het lijkt me echt een enorm gezellig volk. Ik ga denk ik maar eens langsrijden😁 even de polulatie homo haters verlagen

Volgende